Welkom bij het NMO Consumentenonderzoek!

Het Consumentenonderzoek maakt net als de andere onderzoeken op deze website deel uit van het Nationaal Media Onderzoek (NMO), dat het lees-, luister- en kijkgedrag van Nederlanders in kaart brengt. In het Consumentenonderzoek stellen we u heel veel vragen over uiteenlopende onderwerpen. De vragen gaan over producten en merken die u gebruikt, maar ook over uw interesses, activiteiten en over vrijetijdsbesteding.

Voor wie is het bedoeld?

Het Consumentenonderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van het Nationaal Media Onderzoek (NMO). De informatie die in het Consumentenonderzoek wordt verzameld, wordt gekoppeld aan de gegevens over bijvoorbeeld leesgedrag (Printonderzoek) en luistergedrag (Luisteronderzoek).

Uitgevers, zoals de uitgever van De Telegraaf, die van LINDA. of van de Kampioen, kunnen dan op basis van het Consumentenonderzoek hun lezersgroepen in kaart brengen. Datzelfde geldt voor bijvoorbeeld radio- en televisiezenders die willen weten wat de kijker of luisteraar van hun zender, krant of tijdschrift definieert voor wat betreft hun consumptiegedrag.

Ook kunnen adverteerders en mediaplanners inzicht verkrijgen in het lees-, luister- en kijkgedrag van hun doelgroepen.

Wat moet ik doen?

U kunt alleen deelnemen aan het Consumentenonderzoek als u daarvoor bent uitgenodigd. U kunt de vragenlijst online invullen op uw PC, laptop, smartphone of tablet. Een kleine groep mensen wordt uitgenodigd voor face-to-face afname van de vragenlijst. Voor uw deelname aan het NMO Consumentenonderzoek ontvangt u een vergoeding.

Veel gestelde vragen
Ipsos is het onderzoeksbureau dat het NMO Multimedia onderzoek uitvoert. Ipsos is één van de grootste marktonderzoekbureaus ter wereld, met vestigingen in 90 landen en heeft meer dan 18.000 medewerkers. De onderzoekers en data-analisten van Ipsos geven klanten inzicht in het gedrag, de meningen en de motieven van burgers, consumenten, patiënten, klanten en medewerkers.
Daar zijn we ons van bewust. Bij sommige vragen staat daarom de toelichting dat u bij het invullen van de vraag mag denken aan uw algemene gedrag, niet alleen aan de afgelopen periode tijdens de coronacrisis.
Het klopt dat niet alle winkels en merken onderdeel zijn van het onderzoek. Dit onderzoek voeren wij uit in opdracht van uitgeverijen, mediabureaus en adverteerders. Zij bepalen welke winkels en merken er in het onderzoek getoond worden. Het kan ook zijn dat uw favoriete winkel recent failliet is gegaan of een merk niet meer bestaan. Dan worden ze uit het onderzoek gehaald.
Naast uw antwoorden op de vragen in de vragenlijst verzamelen wij ook persoonlijke informatie van u. U neemt deel op basis van uw toestemming en u kunt op elk moment stoppen met het invullen van de vragenlijst of uw toestemming intrekken. De onderzoeksdata en persoonsgegevens zullen wij uitsluitend gebruiken in het kader van dit onderzoek. Wij garanderen volledige vertrouwelijkheid en verwijderen uw gegevens na afronding van het project. In de Privacyverklaring leest u hoe wij uw persoonlijke gegevens respecteren en beschermen.
Voor uw deelname aan het NMO Consumentenonderzoek ontvangt u een vergoeding. Deze ontvangt u circa 3 weken na deelname.
Contact

NMOConsumentenonderzoek@ipsos-nederland.nl
06 - 21 428 575