Welkom bij het NMO Mediatrends onderzoek!

NMO Mediatrends maakt onderdeel uit van het Nationaal Media Onderzoek (NMO), een groot landelijk onderzoek naar het gebruik van media. Hoe vaak kijken we televisie, lezen we een krant of tijdschrift, luisteren we naar de radio of naar bijvoorbeeld podcasts? En wat kijken, lezen of luisteren we dan precies – en hoe? En hoe lang? Dat zijn allemaal vragen waar het Nationaal Media Onderzoek een antwoord op wil krijgen.

Voor wie is het bedoeld?

De opdrachtgever van het Mediatrends-onderzoek, Nationaal Media Onderzoek (NMO), wil een goed beeld krijgen van de huidige trends in mediagebruik. Daarom hebben ze onderzoeksbureau Ipsos gevraagd om zoveel mogelijk mensen te vragen naar de media die zij gebruiken.

Wij nodigen mensen uit om mee te doen aan het onderzoek. Dit doen we door een steekproef te trekken uit een bestand van alle adressen in Nederland. Deze getrokken steekproef is een goede afspiegeling van de Nederlandse samenleving. We sturen brieven uit naar de geselecteerde adressen en nodigen de persoon in het huishouden die 13 jaar of ouder is, uit om deel te nemen. Dit kan maar 1 persoon per huishouden zijn. Daarnaast interviewen we een kleine groep mensen face-to-face.

Het maakt niet uit of u heel veel of juist weinig met media bezig bent. Wij vragen het aan een heleboel verschillende mensen en brengen zo de toegang tot media en het gebruik van media en technologie van de Nederlandse consument in kaart.

Wat moet ik doen?

U kunt alleen deelnemen aan het Mediatrends-onderzoek als u daarvoor bent uitgenodigd. In de brief staan instructies om direct met het onderzoek te starten. U kunt de vragenlijst online invullen op uw PC, laptop, smartphone of tablet. Als u die mogelijkheid niet heeft, dan kunnen we het interview telefonisch afnemen of eventueel bij u thuis. Voor uw deelname aan het NMO Mediatrends-onderzoek ontvangt u een vergoeding.

Veel gestelde vragen
Ipsos is het onderzoeksbureau dat het NMO Multimedia onderzoek uitvoert. Ipsos is één van de grootste marktonderzoekbureaus ter wereld, met vestigingen in 90 landen en heeft meer dan 18.000 medewerkers. De onderzoekers en data-analisten van Ipsos geven klanten inzicht in het gedrag, de meningen en de motieven van burgers, consumenten, patiënten, klanten en medewerkers.
Voor het onderzoek zijn we benieuwd naar het mediagebruik en de gewoonten van allerlei verschillende mensen. Ook als u weinig tv kijkt, radio luistert, leest of sociale media gebruikt, horen wij graag uw mening. Datzelfde geldt voor mensen die juist heel veel met media bezig zijn – en voor iedereen daar tussenin. Alleen zo kunnen we een goed beeld krijgen van trends in mediagebruik.
Naast uw antwoorden op de vragen in de vragenlijst verzamelen wij ook persoonlijke informatie van u. U neemt deel op basis van uw toestemming en u kunt op elk moment stoppen met het invullen van de vragenlijst of uw toestemming intrekken. De onderzoeksdata en persoonsgegevens zullen wij uitsluitend gebruiken in het kader van dit onderzoek. Wij garanderen volledige vertrouwelijkheid en verwijderen uw gegevens na afronding van het project. In de Privacyverklaring leest u hoe wij uw persoonlijke gegevens respecteren en beschermen.
In heel Nederland zijn er mensen geselecteerd om deel te nemen aan het onderzoek. Deze selectie is gebaseerd op adres, postcode en woonplaats en de informatie komt uit de postcodedatabase van PostNL.
We zijn op zoek naar deelnemers van 13 jaar of ouder. Binnen het huishouden vragen wij of de eerstjarige mee wil doen aan het onderzoek. De eerstjarige is degene binnen het huishouden die vanaf vandaag gerekend als eerste jarig is.
Nee, dat kan helaas niet. Op de brief staat een unieke inlogcode die u nodig heeft om de vragenlijst in te vullen.
Voor uw deelname aan het Mediatrends onderzoek ontvangt u een vergoeding. Indien u voor een bol.com bon heeft gekozen dan ontvangt u deze binnen 2 weken. Wanneer u voor een vergoeding op uw bankrekening heeft gekozen dan duurt dit tussen de 2 tot 4 weken.
Contact

NL-helpdesk-nmo@ipsos.com
06-21428575